Bavarian-Board.co.uk - BMW Owners Discussion Forum Homepage
Forum Home Forum Home > Technical & Model Specific Forums > BMW 3 Series
  New Posts New Posts RSS Feed - E30 Horn not working properly!!
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Topic ClosedE30 Horn not working properly!!

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Geo1400 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06-March-2005
Location: Neilston, Glasgow
Status: Offline
Points: 83
Direct Link To This Post Topic: E30 Horn not working properly!!
    Posted: 10-May-2005 at 17:40

Hi everybody. Here's my problem:

The horn wasn't working at all when the steering wheel button was pressed. So I took it apart and found that when the steering wheel bolt wasn't tight the horn worked, as soon as you tightened the bolt it stopped working. So I cleaned up the connections etc etc and now when the steering wheel is tightened it only works in certain position!!

As you can understand this is doing my head in! I've been back and forward from scrappies looking for clues and spent hour after hour on it and can't get it right.

If anyone has ever shared the same anguish or know any better please help me!!  

Cheers Geo1400                                            

 



Edited by Geo1400
Back to Top
Sponsored Links


Back to Top
b318isp View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 10-October-2002
Location: Ireland
Status: Offline
Points: 2057
Direct Link To This Post Posted: 11-May-2005 at 07:56
Sounds like the contact track - a copper tack on the rear of the steering wheel which contacts a (carbon) brush in the steering column. Either of these could be causing the problem. Check there isn't too much grease in certain spots...
Back to Top
Geo1400 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06-March-2005
Location: Neilston, Glasgow
Status: Offline
Points: 83
Direct Link To This Post Posted: 17-May-2005 at 08:40

Thanks for the reply but i've checked and renewed the copper tracks.

I've managed to get it down to the fact the steering column isn't earthed. If I attach a wire to the spring in the column and then earth it seperatly the horn works fine. But there's no way of leaving a wire there because it just gets mashed up when steering. Even if I earth it where the column comes out through the bulkhead the horn works.

So I was wondering if you or anybody knows where the steering column gets its earth from? cause mine ain't there!!

Cheers for the help. Geo1400 

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.391 seconds.